вторник, 5 февруари 2013 г.

Гинко Билоба


                                    Гинко Билоба

Гинко Билоба е сред най-старите растителни видове, населяващи Земята и е широко използван по света в продължение на векове. То е уникално семенно дърво, достигащо до 30 м. височина. Смятано за изчезнало от векове, то бива преоткрито като съвременен диворастящ вид в Китай, който се смята за съвременната родина на застрашения вид Ginkgo biloba
     Веществата, които съдържа, са му помогнали да устои на увреждащите фактори през хилядолетната си история и допринасят за благотворното му действие върху човешкия организъм и здравето на хората. Те са мощни антиоксиданти, неутрализиращи свободните радикали в човешкия организъм, и благодарение на тях са известни множество положителни ефекти върху голяма част от системите на човешкото тяло. 
     Гинко билоба е една от най-често използваните билки в Европа, и многобройните проучвания доказват положителния ефект от приема й при профилактиката на различни видове заболявания.  Изключително полезна е при подобряването на кръвообращението в напреднала възраст, като спомага за засилването на паметта и забавянето на появата на болестта на Алцхаймер, действа благоприятно при старческа деменция, намалява шума в ушите и световъртежа. Освен в напреднала възраст, Гинко билоба има добър ефект за засилване на паметта и концентрацията и при младите хора, увеличава способността за учене. Като допълнение към всичко изброено досега е намаляването на загубата на клетъчна жизнеспособност и защитата на мозъчните неврони от последващи вредни въздействия на свободните радикали. Мощният антиоксидант Гинко билоба има значителен ефект за подобряването на зрителната функция при хора с различни видове заболявания на очите. Други положителни приложения на Гинко билоба са свързани с обмяната на холестерола и сърдечно-съдовата защита, подобрява циркулацията на кръвта към мозъка и крайниците, стимулира венозния тонус.
     В препарата ГИНКО капсули на „Д-р Фьорстер”, освен екстракт от Гинко билоба се съдържат и изключително ценните екстракти от гроздово семе и зелен чай, както и витамин С.
     Екстрактът от зелен чай (Green tea extract) се извлича от листата на чаеното дърво. Зеленият чай стимулира кръвообръщението, поддържа нормалната дейност на сърцето и стомаха, забавя процеса на стареене на клетките, стимулира отделителната система, укрепва опорно-двигателната система, оказва благоприятно въздействие върху зрението и кожата. Веществата, съдържащи се в зеления чай, прочистват кръвта от вредни вещества, като например холестерола. Благодарение на антиоксидантните си съставки, зеленият чай е определен за 20 пъти по-силен антиоксидант от вит. C и носи ежедневно здраве на хиляди хора по света.
     Екстрактът от гроздово семе (Grapeseed Extract) унищожава свободните радикали и има мощни антиоксидантни свойства. Помага на организма по-лесно да се адаптира към стреса, с който се сблъскваме всекидневно при съвременния начин на живот. 
     Комбинацията от тези екстракти в препарата на „Д-р Фьорстер” спомага те да се допълват взаимно, като по този начин се засилва благотворното им действие при загуба на памет, трудности при концентрация, сърдечно-съдови заболявания, атеросклероза, високо кръвно налягане, студени крайници.
ПРЕПОРЪЧВА СЕ ПРИ:                         
   - понижена циркулация на кръвта                      
   - влошаване на паметта, особено при възрастни                         
   - зрителни дисфункции                        
   - симптоми на болестта на Алцхаймер, сенилна деменция и шум в ушите   
   - при хора със сексуална дисфункция                      
   - при сърдечносъдови заболявания, високо ниво на холестерол и кръвна захар                       
   - за добри резултати срещу симптомите на ПМС и депресии 

 СЪСТАВ: една капсула съдържа:  
-       екстракт от гинко билоба - 100 мг.  
-       екстракт от гроздово семе - 164 мг.  
-       екстракт от зелен чай - 50 мг  
-       витамин С – 30 мг. 

ДОЗИРОВКА: приема се 1 капсула дневно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар