понеделник, 11 февруари 2013 г.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ ВОДОРАСЛИТЕ ПРЕД РИБАТА?



    Проведено изследване показва, че деца, които имат известни затруднения при четенето, подобряват това си умение чрез добавяне на докозахексаенова киселина  (DHA) от водорасли към тяхната храна. Това е важно откритие, тъй като включените в това изследване деца са на възраст от 7 до 9 години.
     Известно е, че нивото на омега-3 оказва най-голямо влияние върху функцията на мозъка в ранна възраст – особено преди раждането. Ето защо този ефект върху способността за четене на тази възраст е впечатляващ.
     Комплекс Течно злато  съдържа DHA от водорасли, а вече и в Комплекс Есенциални  мастникиселини заменихме малкото количество рибено масло с DHA от водорасли.  Така че, защо рибата е толкова богата на здравословни мазнини и защо е по-добре  да си набавяме мастните киселини от растения, а не от риба?
     Мазните риби са богати на здравословни мазнини, тъй като те се хранят с по-малки риби, които ядат по-малки риби, които ядат по-малки риби, които ядат още по-малки риби, които  ядат ВОДОРАСЛИ, които съдържат мастни киселини.

     И защо е по-добре да си осигуряваме мастни киселини от растения, а не от риба?
- Рибите имат и наситени мазнини
- Правителствата  казват,  да се ограничи консумацията на риба до
два пъти седмично.
    Важните мастни киселини могат да се набавят от храната, ето защо ежедневно имаме нужда от тях. Тогава защо ни съветват да ограничим потреблението и не ни препоръчват да ядем риба всеки ден? За съжаление нашите морета и риба стават все по-замърсени и  токсични.  Най-известният замърсител в рибата е живакът, но има все повече проблеми с ксеноестрогените от пластмасата в морето, полихлорид бифенили (ПХБ) и много други замърсители.  Въпреки че има норми за безопасност на някои отделни замърсители, няма граници на безопасност, за други, като противопожарните материали и никой не знае ефекта на дългосрочното потребление на коктейла от замърсители.
- Рибата изчезва, поради прекомерния й улов, рибната популация
се срива с обезпокоителни темпове и правителствата не са в
състояние да реагират. Скоро,  в морето  просто  няма да остане
здрава риба.


Няма коментари:

Публикуване на коментар