петък, 15 февруари 2013 г.

АлоеФреш –за сила, красота и дълголетие


                       Новата специална формула

     Като всеки продукт на АкваСорс
и новият АлоеФреш е поставен на здрава научнаоснова, резултат е от системни изследвания и зачитане дългогодишния опит на поколенията в ползването на лечебни растения. Продуктът представлява синергична смес от Алое Вера, билки, храносмилателни ензими, лактобацилус ацидофилус, баластни вещества, цитрусови биофлавоноиди, антиоксиданти, ценни минерали, макроводораслото келп – сбор от взаимно
подкрепящи се биологично активни вещества, вложени в капсула.
     Лечебните растения са в основата не само на българската народна медицина, която всички ние много уважаваме.  В аюрведа,  китайската,  тибетската медицина,  а и в съвременната фитотерапия обикновено билките се прилагат в комбинация,  защото спектърът вещества на определена билка се допълва от другите и така се разчита не само на една съставка, а на въздействие върху целия организъм.
     АлоеФреш е създаден специално да подпомага храносмилането, асимилацията на полезните вещества и по-бързото извеждане на отработените ненужни отпадъци от тялото, но зад тази скромна на пръв прочит роля, стоят заложени сериозни механизми за съхраняване на човешкото здраве, работоспособност и дълголетие.
     Живеем в ера на безпрецедентни химични заплахи от всички посоки.  Околната среда е преситена от токсини,  газове,  пестициди,  нитрати,  минерални торове,  лепила,  оцветители,
разредители, консерванти... Изследователите казват, че за 1 година човек натрупва повече от 1 кг токсини.Картината се дорисува от т.нар.  прогресивни технологии на масовото хранене, преяждането и другите вредни навици,  в комбинация с клетъчно недохранване и дефицит на основните за организма вещества.  Подписът върху творбата обаче слага силният емоционален стрес,  който съпътства целия живот на съвременника и заедно с обездвижването увеличава
многократно биохимичната му уязвимост.
     За храносмилателната система всеки знае, че започва със зъби и важи правилото: каквото влезе в началото, обезателно ще излезе от другия край. Разковничето на живота е поддържане на равновесие. За хората от нашата цивилизация определено може да се каже, че това е трудна задача и изчистването на тялото от токсини е проблем. Всеки от нас се ражда с определено ниво на ензимни запаси. Ако не приемаме достатъчно ензими с храната тялото автоматично прибягва до този стратегически резерв, а това ни изправя пред опасността да го изчерпим.
     Сред най-отговорните за здравето ни органи са нашите верни трудолюбиви черва. При отслабена микрофлора токсичните молекули могат да проникнат през обвивката на червата и да попаднат в кръвта, в лимфната ни система, а чрез тях и до всяка тъкан в тялото. Лошото функциониране на отделителната система може да предизвика верижна реакция в различни органи и системи – не само в бъбреците, но и в черния дроб, лимфата, белите дробове, кръвоносната система и кожата.
     Какво ни предлага новата специална формула АлоеФреш?
     Както подсказва името му водещата съставка е екстракт от Алое Вера – едно от най-забележителните известни лечебни растения, с приложение повече от 5000 г в практиката за очистване и грижа за тялото още в Египет, в Китай, в Месопотамия.
Сокът и гелът от  листата на алоето е популярно целебно външно средство при изгаряне и порязвания. Когато се приема вътрешно действа леко слабително и очистващо.
     Листата на алое съдържат повече от 75 хранителни вещества и 200 биологични субстанции, включително
     • Аминокиселини - 18, с което се подпомага протеиновия синтез      в тялото.
     • Минерали – магнезий, калций, цинк, манган, фосфор, хром, калий, натрий, мед или общо 20 макро и микроелемента.
     • Витамини – 12, от които витамин С, Е, витамин В групата -  В1,В2,   В3,В6.
     • Около 3% от съдържанието на желето са естествени сапонини, с   изявено почистващо и противомикробно действие.
     • Антрахинонови глигозиди и смоли – с горчив вкус, силни   антибиотични,обезболяващи и антивирусни качества. И още -  лаксативно действие.
     • Органични киселини, които кореспондират с цикъла на лимонената киселина в човешкия организъм (при отделяне на енергийната молекула Аденозин трифосфат).
     • Ензими - амилаза и протеолитични ензими оксидази, каталази, които разграждат мъртвата тъкан и почистват раните, възпрепятстват възпалителните процеси.
     • Лигнини – инертни субстанции, носещата среда на активните съставки на растението, позволяващи  лесното им  проникване в тъканите.
     • Растителни стероиди – растителни хормоноподни вещества, които подсилват действието на мъжките и женски хормони, и подпомагат хормоналното равновесие.
     Вече 10 години АкваСорс включва едно от най-активните вещества в алоето – глюкоманан полизахарид във формулата на храната за отслабване “Лайтън-ъп”. В продукта АлоеФреш щадящо изсушеното алое е концентрирано 200 пъти и една капсула съдържа еквивалента на 1500 мг сухо вещество! Алое Вера подобрява минералния и витаминен баланс, с което поощрява обмяната на веществата, но по принцип алоето действа генерално в две области – епителна тъкан и имунна система. Има благотворно противовъзпалително и противомикробно действие, като специално е отбелязано от създателите на продукта, че то не влияе отрицателно на полезните бактерии от нашия чревен тракт. Може би най-силната му страна е способността да възстановява увредени тъкани, в случая лигавиците на стомаха и раздразнените черва, обвивката на коремните и полови органи. Което ще се отрази и на нашето огледало – кожата, и на цялостното ни себеусещане.
     В рецептата на АлоеФреш вицепрезидентското място е възложена на една много популярна у нас билка – живовляк. Фитотерапията изтъква съдържанието на активни вещества в това лекарствено растение като слузни (до 30%), гликозиди, ензими,
витамин С, витамин К, отново лимонена киселина, около 4% танини и представяте ли си – линоленова киселина. Съдържанието на силициев диоксид и танини спомагат за ефективността му при разширени вени и хемороиди. Във всяка книга за билките живовлякът се препоръчва при храносмилателни проблеми и цистити.Семената на живовляка са популярни като обемен лаксатив. Благодарение на слузните вещества те поглъщат вода, набъбват и увеличават многократно обема си. В една капсула АлоеФреш се съдържа стрити на прах 332,5 мг семена на живовляк и 5 мг дрога.
     АлоеФреш събира силата на много лечебни растения,
наистина от различни ботанически семейства, но с близък характер - всички изброени билки действат избирателно върху дебелото черво, върху тънките черва или отделителната система и взаимно се подсилват.
     В азиатските страни за облекчаване на храносмилането и срещу гадене най- популярен е джинджифила (исиот). Многото изследвания показват, че джинджеролитедействат директно върху храносмилателната система, а не върху централната нервна система, като класическите препарати при морска болест и повръщане. Коренът от джинджифил е естествен антиоксидант, с противовъзпалителни качества, доказано убива салмонелата и стафилококите.
     В продукта АлоеФреш се съчетават качествата и на друга кулинарна билка - карамфил – средство от народната медицина при проблеми с кървящи лигавици и срещу лош дъх.
    




 Зърнастец – кората на този крайречен храст е с добро и сигурно лаксативно приложение при хроничен запек и атония на червата. 


Действието й е аналогично на корените от ревен. Българската народна медицина препоръчва отвара от корените на ревен при запек, хронични кожни обриви, при жълтеница. В тибетската медицина се предписва за разхлабване, при влошена перисталтика на червата и обилно отделяне на газове. 

С такава цел в АлоеФреш е добавен и корен от репей, който има и противовъзпалително действие. 

Билката мате е друго популярно естествено средство за изчистване на чревния тракт и отвеждане на токсините от организма.
    

Царевичната свила е доказан диуретик, приема се при болки и въпаления на бъбреците Фитофармакологията я препъръчва за укрепване стените на капилярите и кръвоносните съдове, при жлъчни застои, за регулиране на апетита и отслабване.
                     Другите полезни вещества
     Прах от Келп Финаско е известен източник на органични аминокиселини, витамини А, Р, В, микроелементи като цинк, магнезий, мед, натрий, калий и още други. Макроводораслото келп е силно ценено заради високото си съдържание на йодни съединения. Високото съдържание на полизахариди в това макроводорасло
усилва и възбужда нервните окончания на лигавицата на червата, стимулира перисталтиката и очистването. Полизахаридите имат способността да обират токсините и да ги изхвърлят вън от тялото, а алгиновата киселина улавя радионуклеидите и солите на тежките метали, с което ги обезврежда и изнася извън тялото.(Както правят
синьозелените водорасли АФА и спирулина.)
     Дефицитът на минерали води до различни проблеми на храносмилателната система:  нарушения на чревната абсорбция, раздразнения на дебело черво, нарушаване процеса на усвояване на незаменимите мастни киселини. В отговор продуктът АлоеФреш доставя йонни минерали от голямото солено езеро в Юта – известно е, че на планетата има няколко солени езера, чийто соли са източник на висока концентрация макро и микроелементи.Към този микс добавете цитросовите биофлавоноиди, които унищожават резултата от излишните окисления в червата и техния зловреден продукт - свободните радикали.
     С отстраняването на отровите и токсините от организма се възстановява нервната система, изхвърлят се соли, отпадъци, фракции на обмяната, хелестерин, предотвратява се образуването на камъни в бъбреците и жлъчката. Отразява се облекчаващо на сърдечно-съдовата система, черния дроб и панкреаса. Подобни
системни осъзнати действия са част от профилактиката срещу дегенеративни заболявания в стомашно-чревния тракт.
     За кого е продуктът  АлоеФреш?
     За всеки, който:
     • има проблеми с храносмилането, подуване на корема, тежест и вялост след хранене.
     • има белезите на дисбактериоза.
     • има кожни проблеми.
     • някога е ял сладко и тестено, консервирана храна в опаковка.
     • някога се е хранил в ресторант, защото голяма част от поднесената храна ни е очаквала дълбоко замръзена.
     • предпочита меню от животински протеини и мазнини, и засукани готварски рецепти.
     • не приема достатъчно сурови плодове и зеленчуци.
     • има т.нар.”балкански стомах” и се бори със запека.
     • е на режим за отслабване.
     • има хронично заболяване и приема редовно медикаменти.
     • трябва да внимава с холестерола и има съдови смущения.
     •  си мие зъбите с паста за зъби с абразивни кристали и разпенващи средства.
     •  е излязъл от детската възраст и е загубил ензимите за разграждане на млякото, а приема млечни храни.
     • пие кафе, купен натурален сок, готови супи и бульони, газирани напитки и бира в метална опаковка, редовно сяда на чашка концентриран алкохол и повечко вино.
     • жени с горещи вълни.
     • уважава силата на билките и разбира смисъла на профилактиката.
     • иска да разполага с пълния капацитет на своите сили.
                                 Приложение
     АлоеФреш е хранителна добавка и се приема по време на  ядене с няколко глътки вода. Кодовата дума е  п о с т е п е н н о с т, защото по отношение на нашия крехък и чувствителен отделителен механизъм трябва да бъдем разумни и да действаме бавно.
Предвидено е постепенно увеличаване на ежедневната доза. Първата седмица – по 1 капсула дневно по време на хранене, втората –  2 пъти по 1 капсула, третата –3 пъти по 1 капсула, а след това по две  на ден (или три, ако това е вашата доза).
     АлоеФреш няма да ви създаде проблем, ако го пиете по-дълго или го спрете. Продуктът не е бързодействащ химически пургатив. АлоеФреш е регулатор и помощник. След изчистването на червата, дисхармонията в организма изчезва и се повишава качеството на живота, после идват уютът и красотата на новия ред.
      Програмата се съчетава с всички наши клетъчни храни и добавки.  Моето мнение е да не пренебрегваме ефекта на стартиращата програма Пакет “Лесно начало”, която зарежда чревната флора и подобрява обмяната на веществата. Лично аз предлагам АлоеФреш  като въведение при много токсични хора. След това  Пакет “Лесно начало” и в следващите месеци отново АлоеФреш  - естественото продължение на усилията в тази посока. Въздействието на АлоеФреш чудесно се подкрепя с едновременно добавяне на пробиотици. Успоредното приемане  на АлоеФреш с Комплекс мастни киселини ще увеличи усвояването на есенциалните мастни киселини и от останалата  храна.
     Надявам се продуктът АлоеФреш да разшири зоната на комфорта на много нови хора, да утвърди нашата практика за съхраняване на вътрешната сила, красота и дълголетие с помощта на природата.
                                                                         
                                                                     Ели Хорозова                    

Няма коментари:

Публикуване на коментар