сряда, 30 януари 2013 г.

Гинко капсули


 Гинко Билоба е сред най-старите растителни видове, населяващи Земята и е широко използван по света в продължение на векове. То е уникално семенно дърво, достигащо до 30 м. височина. Смятано за изчезнало от векове, то бива преоткрито като съвременен диворастящ вид в Китай, който се смята за съвременната родина на застрашения вид Ginkgo biloba
     Веществата, които съдържа, са му помогнали да устои на увреждащите фактори през хилядолетната си история и допринасят за благотворното му действие върху човешкия организъм и здравето на хората. Те са мощни антиоксиданти, неутрализиращи свободните радикали в човешкия организъм, и благодарение на тях са известни множество положителни ефекти върху голяма част от системите на човешкото тяло. 
    Екстрактът от зелен чай (Green tea extract) се извлича от листата на чаеното дърво. Зеленият чай стимулира кръвообръщението, поддържа нормалната дейност на сърцето и стомаха, забавя процеса на стареене на клетките, стимулира отделителната система, укрепва опорно-двигателната система, оказва благоприятно въздействие върху зрението и кожата. Веществата, съдържащи се в зеления чай, прочистват кръвта от вредни вещества, като например холестерола. Благодарение на антиоксидантните си съставки, зеленият чай е определен за 20 пъти по-силен антиоксидант от вит. C и носи ежедневно здраве на хиляди хора по света.
     Екстрактът от гроздово семе (Grapeseed Extract) унищожава свободните радикали и има мощни антиоксидантни свойства. Помага на организма по-лесно да се адаптира към стреса, с който се сблъскваме всекидневно при съвременния начин на живот. 
Комбинацията от тези екстракти в препарата на „Д-р Фьорстер” спомага те да се допълват взаимно, като по този начин се засилва благотворното им действие при загуба на памет, трудности при концентрация, сърдечно-съдови заболявания, атеросклероза, високо кръвно налягане, студени крайници.

Няма коментари:

Публикуване на коментар