вторник, 22 януари 2013 г.

Храносмилателни ензими



Ензимите са биокатализатори - специални протеини, които улесняват протичането на биохимичните реакции в организма. Те участват в обмяната на веществата и помагат на тялото да се освобождава от токсините.  От тях зависи енергията на всеки човек. Те определят жизнеността ни, продължителността на живота, бързината и ефективността на обмяната на веществата, както и способността на организма да се чисти от токсини. Състоянието на имунната система също е в пряка зависимост от някои ключови ензими. Често боледуващите деца и вечно уморените възрастни си приличат по това, че техните ензими не успяват да се справят с изискванията на живота.

   Водораслите АФА са изключително богати на метаболитни ензими – около 2000 вида. Както вече бе споменато, те осигуряват на организма жизненоважни хранителни съставки. Добавените към тях храносмилателни ензими подпомагат храносмилането в началната предсмилателна фаза.
Препоръчват се като хранителна защита при:
- чувство на умора след хранене
- меню, състоящо се предимно от преработени храни
- нередовно, нарушено или небалансирано хранене с повече мазнини, консервирани храни и други
- проблеми с храносмилането (тежест, подуване, болки, газове и други)
- деца и бебета, които не растат достатъчно и не усвояват добре храната
- стари хора, при които ензимите по начало са силно намалени;
- често боледуващи или хронично болни, особено хора с  храносмилателни смущения, хормонален дисбаланс, проблеми с кръвната захар, затлъстяване, висок холестерол, алергии, стрес, артрит и отслабена имунна система
- хора, които искат да се изчистят бързо от токсини
- здрави хора, които искат още повече енергия


Няма коментари:

Публикуване на коментар