неделя, 27 октомври 2013 г.

Лечебната сила на ЯБЪЛКОВИЯ ОЦЕТ


Капсулите ябълков оцет на "Д-р Фьорстер" са произведени от здрави, узрели ябълки, нямат ароматизатори, бои и консерванти. Препоръчват се на хора, които не понасят вкуса на оцета, а искат да се ползват от всички добри свойства, които той съдържа. Капсулите се резорбират в тънките черва, с което действието на препарата е по-голямо и благотворно. Съдържание на капсулата: 1 таблетка съдържа по 1,2 – 1,5 децилитра  течен ябълков оцет. Засилва метаболизма и елиминиращите процеси. Подпомага процеса на намаляване телесното тегло и регулира мазнините в кръвта. Доставя на организма съставки, необходими за запазване на здравето.

Защо да употребяваме и препоръчваме капсулите ябълков оцет?

За здравословно намаляване на теглото и разграждане на целулита. При повишена мастност в кръвта, за задържане на захарта в нормални граници, при проблеми с бъбреците и инфекции в отделителната система, при облекчаване на артрит, действа превантивно против декалцифициране на костите, при разширени вени, високо кръвно, дедоксидация на кръвта, подобрява работата на вътрешния тракт, което предпазва от инфекции, повишава качеството на косата и ноктите, при главоболие, болки в гърлото, безсъние.

Оцетната киселина – дар от природата

Ябълките са “био-бомби” съдържат много хранителни компоненти: витамини (особено Вит. С), минерали и баластни съставки, белтъчини и въглехидрати. Ябълковият оцет е отдавна изпитано лечебно средство /съдържа млечна, ябълкова и лимонена киселина/, има силно антибактериално свойство.

Ябълковият оцет е така наречения ”чистач” на организма
       
Антибактериалното действие чисти организма. Действа на жлъчно-чревния тракт, изчиства отровите от бъбреците, пикочния мехур и пикочните канали, действа дезинфекциращо. Неприятел на бактериите, унищожава опасните източници на болести /сигурен защитник на оралните жлезии всички останали жлези на човешкото тяло/ - капсулите взети преди храна, за която не сме сигурни, че е прясна. Уравновесява метаболизма на маста в организма. Важен е за диабетиците и при диетите, защото поддържа нивото на захарта стабилно. Има силни диуретични свойства, като по естествен начин подтиква диурезата, което води до регулиране на кръвното. Снабдява с минерали /съдържа 19 минерала, някои от които са: натрий, калий, магнезий, фосфор, калций, желязо и т.н./. съдържа пектин, който понижава нивото на холестерола. Ябълковият оцет съдържа още 93 различни, полезни съставки.

Природната значимост от помощта на ябълковия оцет

Ябълковият оцет помага на тялото не само при разграждане на мастната тъкан, но и намалява чувството на глад и дава усещане за ситост. Оцетната киселина подпомага дишането и метаболизма и в двата случая залива тялото с енергия и изгаря обилно мастната тъкан. Оцетът дава желание за плодове и зеленчуци,и продукти от интегрално брашно. Признак за добър метаболизъм на мазнините е и здравата чревна флора; погрешното хранене води до размножаване на вредните бактерии и гъбички, които вредят на чревната слуз, също така сладката и мазна храна са добра почва за развитието им и др. източници на болести. Стомашните неразположения и болки показват, че с червата нещо не е наред, но ако редовно се вземат капсулите ябълков оцет тези неразположения бързо ще отшумят, защото оцетът унищожава чревните бактерии. С помощта на ябълковия оцет може да подобрим чревната флора и така да се създадат необходимите условия за премахване на чревните неразположения, освен това ще помогне при преминаването на здравословната храна, обогатена с баластни вещества, каквито са например суровите плодове и зеленчуци.


Няма коментари:

Публикуване на коментар