понеделник, 8 юли 2013 г.

КАКВО СА АНТИОКСИДАНТИТЕ И ЗАЩО ДАГИ ПРИЕМАМЕ?
        Най-простият отговор е следния: Оксидацията е естествен процес, който протича в тялото непрекъснато. Оксидативните процеси са важни за живота, но те произвеждат свободни радикали, които ако са в големи количества в организма, биха могли да предизвикат редица проблеми.
     Уврежданията от свободните радикали биха могли буквално да променят нашата ДНК, като предизвикат циркулиране на липопротеин с ниска плътност (LDL или известен още като „лош холестерол“), при което молекулите е по-вероятно да се натрупат по артериалните стени. Нещо повече, уврежданията от свободните радикали биха могли да причинят промени в клетъчната мембрана, което променя функцията й, както и движението на това, което може да влезе и после да излезе от клетката.
     Следователно не би трябвало да ни изненадва, че свободните радикали се свързват със здравословни проблеми. Същите тези свободни радикали могат да предизвикат верижна реакция у клетките, което може да доведе до мутация или дори да умъртви клетката. Антиоксидантите спират тези верижни реакции като абсорбират свободните радикали; те също подпомагат да се възпрепятства продължаването на оксидативните процеси като самите те се окисляват.
     Продуктът СуперАнтиоксидант с Пикногенол® на AquaSource, съдържа (както може да се очаква от тази фирма) редица от най-ефикасните антиоксиданти в среда, от много високо-качествени и лесноусвоими естествени източници.
     Житните кълнове имат високо съдържание на витамини и минерали, но освен това са богати на фитохимикали и са ензимно активни. Те са отличен източник на витамините С и Е. Синьо-зелените водорасли на AquaSource са естествена форма на високо концентриран антиоксидант с множество допълнителни ползи.
     Пикногенолът® е забележителна съставка, добита от кората на френския морски бор. Смята се, че той е полезен за лечение или превенция на редица състояния, за общото здравословно състояние, както и за забавяне процеса на стареене.
     Водораслите Dunaliella Salina са вид халофилни зелени микроводорасли, които се намират специално в солниците. Те са известни със своята антиоксидантна активност, поради способността им да създават големи количества каротеноиди. Малко организми могат да оцелеят при такива условия на висока концентрация на сол, каквито са езерата за сол/солниците. За да оцелеят тези организми имат висока концентрация на β-каротин, нужен им да ги предпази от интензивната слънчева светлина, както и на глицерол, който да ги предпази от осмотичното налягане.
      Екстрактът от боровинки също заслужава специално внимание, тъй като съдържа флавоноиди, които са антиоксиданти. Освен това за боровинките също се смята, че предпазват очите от увреждане с напредването на възрастта.
      Супер Антиоксидант с Пикногенол® също така съдържа и зелен чай и естествен витамин Е, които са отлични източници на естествени антиоксиданти.
      И така защо бихме искали да приемаме антиоксиданти? Понеже живота, който водим днес, ни излага все повече на оксиданти и в резултат на това е възможно да се появят различни увреждания. Много фактори от нашето ежедневие като например стрес, алкохол, тютюнев дим, бедна храна, различни диети, могат да допринесат за натрупването на оксидативен стрес в тялото, което пък от друга страна може да доведе до заболявания.
     Но дори и да няма някакви особени фактори в начина на живот, който водим, които биха ни обезпокоили от наличие на проблем тук, начинът, по който е съставен продуктът, с всички синергично действащи съставки, може да бъде изключително полезен, особено за възрастни, за хора, които през повечето време са изложени на атмосферните условия (свободните радикали могат да се причинят от излагане на слънчевите лъчи), тези, които живеят в градовете (свободните радикали могат да се причинят и от замърсяване на въздуха).
     Други групи хора, които могат да имат полза от Супер Антиоксидант, са тези, които са на ограничен прием на храна, както и спортистите. Смята се, че Пикногенол® може да бъде изключително полезен при подобряване физическото състояние на спортистите.
     Като цяло Супер Антиоксидант с Пикногенол® е чудесен пълноценен продукт, който може да се приема от всеки възрастен, за да допринесе за по-добро общо здраве и да подпомогне борбата с негативните ефекти от стреса, замърсяването и модерния начин на живот.
     За да получите по-добри резултати от този продукт, препоръчваме да помислите върху намаляване на всички фактори, които биха могли да причинят оксидативен стрес, каквито са тютюнопушенето или приема на преработена храна, както и прекомерната употреба на алкохолни напитки.
     Друг начин да увеличим ползите от приема на този продукт е да се убедим, че пием достатъчно чиста прясна вода, т.е. по минимум три литра на ден за възрастни.
     И накрая, за да усетим най-голям ефект и да получим най-добри резултати от Супер Антиоксидант с Пикногенол®, е добре всеки ден да правим умерени физически упражнения. Но физически упражнения, изпълнявани дори и само три пъти седмично, в продължение поне на половин час, несъмнено ще ни бъдат от изключителна полза.
     Вземан самостоятелно продуктът Супер Антиоксидант с Пикногенол® ще докаже колко е полезен за много хора, особено ако следваме начина на живот, описан по-горе. За още по-добри резултати би могъл да се съчетае с няколко други продукти на AquaSource. Много силни комбинации са с КомплексЕсенциални мастни киселини, Комплекс Течно злато, КолАктив, Супер Енергийнахрана и други.

                                     Дейвид Босли, Директор „Маркетинг и продажби“Няма коментари:

Публикуване на коментар