събота, 22 юни 2013 г.

ЗДРАВЕ, ФИТНЕС И ХРАНЕНЕ

         НОВИЯТ ДИРЕКТОР „МАРКЕТИНГ И ПРОДАЖБИ“
   НА AQUASOURCE ALGAE GROUP PLC - ДЕЙВИД БОСЛИ,
СПОДЕЛЯ СВОЯТА ФИЛОСОФИЯ ЗА ЗДРАВЕТО, ФИТНЕСА И                 ХРАНЕНЕТО

     Най-напред искам да изкажа какво удоволствие, привилегия и чест е за мен да работя за AquaSource. За първи път чух за компанията преди няколко години, когато един дистрибутор ми предложи някои продукти. След това съдбата реши, че трябва да се срещна с Артър само около година след това и въпреки че не успяхме да направим бизнес директно, аз бях много впечатлен от него и усетих, че със сигурност бих работил с него в бъдеще. След това колкото повече научавах за продуктите, толкова по-голям поддръжник и привърженик им ставах.
     През изминалите седем години бях на лично пътуване, което напълно промени живота ми. Всичко започна с целта ми да подобря външния си вид чрез фитнес, но в процеса на постигане на целта ми се промени кариерата ми, финансите ми, буквално всеки аспект от моя живот. Тази история ще я спестя за друг път, въпреки че съм я описал в първата си книга „Мисли и прави мускули“, в която се говори за връзката между здравето и фитнеса, и успеха в бизнеса и живота.
     Артър ме помоли да споделя с вас някои от уроците, които научих по време на това пътуване и някои от принципите, заложени в стратегията ми „Готов за бизнес, готов за живот“.
     Първо искам да изясня нещо, така че да няма каквито и да било съмнения относно връзката между доброто физическо здраве и доброто функциониране на мозъка. Ако все още не сте го направили, а тази област ви интересува, ви съветвам да прочетете книгата „Spark! How exercise will improve the performance of your brain“ (Блеснете! Как упражненията ще подобрят работата на мозъка ви) от д-р Джон Дж. Рейти и Ерик Хагерман.
     Доброто здраве и жизнеността се определят от два фактора:
1. Всички ние често сме чували, че ние сме това, с което се храним. Това може да бъде дори и още по-вярно. Ако целта ни е физическо здраве, красота, интелигентност (умствено здраве) или дори само да сме успешни в бизнеса (за което се нуждаем от енергия, жизненост и здраве), всичко, което изберем да сложим в устата си или ще ни приближи, или ще ни отдалечи от тази ни цел.
2. Важно е да използваме тялото си правилно, защото то е направено за движение – ако не се използват мускулите ще отслабнат; костите ще изгубят плътността си без движение и упражнения; белият дроб ще намали обема си с намаляването на аеробните упражнения; мозъкът няма да функционира толкова добре.
     Може би ще кажете: „Добре, казваш че всичко се свежда до хранене и упражнения. И какво ново има в това?“. Да, това не е нищо ново, но както всичко в живота, ние сме това, което правим, но можем да извлечем невероятни ползи, ако приложим добри стратегии. Аз открих няколко основни области, в които правилните стратегии са от огромно значение. Хубавото е, че всички тези области са в синергия, те действат заедно – ако всяка една от тях има своите ползи, взети заедно те водят до трансформации.
     Тук нямам възможност да влизам в детайли, но ето някои от по-важните неща:
1. Дишане и медитация – всеки ден практикувайте диафрагмено дишане.
2. Хранене с храни, които идват от природата, а не от завода – преработката намалява хранителната стойност; хранене с нерафинирани храни като кафяв ориз, пълнозърнест хляб. Правилно групиране на храните, правилно хранене и подходящо време за хранене.
3. Упражнения – тук трябва да има два основни акцента. Единият е аеробния фитнес – в продължение на 30-60 минути пет пъти седмично трябва да правим такива упражнения, че да натоварваме сърцето си на 80 или по-малко процента. Вторият е да работим върху силата си чрез всички големи мускулни групи и особено основните –  торс, корем и гръб.
4. Избягване на всички токсини – да сведем до минимум или да премахнем от трапезата си алкохола, кафето, рафинираната захар, преработените храни.
5. Детоксикация и алкализиране – много от нас са с повишена киселинност на тялото, което може да доведе до болести. За да поправим това е необходимо да пием много вода и да ядем храни, които да ни алкализират. Преминаването през една програма за детоксикация и пречистване на организма ще подпомогнат този процес.
6. Допълнителният прием на висококачествени естествени натурални продукти ще попълнят липсите. В идеалния случай трябва да получаваме всички хранителни вещества от това, с което се храним всеки ден, но сега това е изключително трудно поради намаленото съдържание на витамини и минерали в съвременната храна, увеличеното количество токсини във водата, природата и начина на живот като цяло. Това може да е невъзможно и поради практически причини.
7. Поза и костна структура на тялото – на това трябва да се обърне сериозно внимание. Невероятно е как може да ни накара да се чувстваме една минимална промяна в позата. Отнема ни много време да променим начина, по който седим, стоим и се движим, но това значително може да промени здравето ни.
     Като цяло най-важното е да обърнем внимание върху здравето си. Така можем да започнем да постигаме важни цели и да променим начина си на мислене, което да ни направи по-успешни в бизнеса. Нагласата е всичко в живота. Когато нещата се случват те нямат никакво значение освен това, което ние им предадем, което отново се свежда до нашия начин на мислене и съответно ги възприемаме като предизвикателство или възможност.
     Доброто здраве, физика и жизненост водят до мощно, позитивно мислене, което ни осигурява положителна енергия, позволяваща ни да постигнем онова, за което сме настроили съзнанието си.
     И накрая искам да кажа, че съм изключително горд, че вече работя за компания, която може да ни помогне да задоволим толкова много от тези потребности.                   

Дейвид Босли, Директор „Маркетинг и продажби“ AquaSource Algae Group Plc.

Няма коментари:

Публикуване на коментар