Всички знаем, че наднорменото тегло е вредно за здравето
ни, но какво всъщност ни тласка към решението да отслабнем?
Изследване,
проведено неотдавна откри, че мъжете и жените избират
диетите поради абсолютно различни причини. Докато жените се
мотивират да се разделят с излишните килца, за да подобрят
външния си вид, то мъжете отслабват, защото не се чувстват добре
с тлъстинките. Ако жените действат по-скоро, то мъжете
обикновено изчакват да натрупат повече килограми, докато се решат да
променят своите хранителни навици или да започнат да правят
упражнения. Мъжете по-често предпочитат да се справят с натрупаните
килограми в повече чрез различни физически дейности, а жените по-скоро се фокусират върху това, с което се хранят. Въпреки, че и редовните упражнения също са важни, обърнете
повече внимание върху подобряване качеството на
храната, която приемате, защото това дава
по-добри резултати в дългосрочен план.
Какво можем да
научим от французите за стройната
фигура?
Въпреки факта,
че френската кухня използва много сметана, масло, сирена и месо,
французите имат най-ниско ниво на затлъстяване, те живеят по-дълго и имат по-малка смъртност от сърдечни заболявания.
Те не са
обсебени от спазване на диети или спортуване. От години учените изследват така наречения „френски парадокс“.
Първоначално
се предполагало, че основната мотивация на
французойките
да бъдат слаби е, че искат да изглеждат добре по бельо, защото се знае, че в Париж има толкова магазини за бельо, колкото и фурни/пекарни, които действат като постоянна аларма за ползите да бъдеш строен. Французойките се притесняват повече от това дали ще могат да облекат любимата си рокля, отколкото от това какво показва кантара (т.е. колко тежи).
качеството пред количеството. Храненето е социална дейност, при
нея не се
бърза, съставките са внимателно подбрани и приготвени
с любов.
Семейството се прибира в къщи за обяд и вечеря, а обядът
може да трае и
два часа. Те се стремят качеството да преобладава
над
количеството. Фокусират се върху непреработената храна.
Французойките
предпочитат едно кубче богат, тъмен, истински шоколад,
отколкото цял по-нискокачествен шоколад. Ароматно,
изтънчено вино,
но не прекалено много – французите просто не се
напиват. След
задълбочено проучване, учените от Университета в
Пенсилвания
стигнали до заключението, че французите са по-слаби от американците, тъй като те ядат по-малко (порциите са по-малки).
Може да се
обобщи, че французите са мотивирани да са тънки, защото
отделят време да се насладят на приготвянето и консумирането
на непреработена качествена храна, поднесена с любов, но не ядат твърде много.
И така, за да
бъдеш здрав и слаб е необходимо да се храниш с
първокачествени,
богати на хранителни вещества продукти (каквито
са
водораслите, коластрата, ечемика и мака мака), не изключвайте
всички мазнини
от диетата (включете мастните киселини),
наслаждавайте
се на живота, бъдете с тези, които обичате и често
минавайте
покрай магазини за бельо.
най-важния
фактор за поддържането на енергийните нива и теглото.“ Патрик Холфорд
Значение на
балансираните нива на кръвната захар
Често, когато
чувстваме, че емоционално и физически можем да
бъдем и
по-добре, това се дължи на колебанията в нивата на кръвната захар, а решението е сравнително лесно. Също е добре да се уверим, че често консумираме малки количества храна. Да избягваме захарта и рафинираната храна и да включим много пресни зеленчуци към менюто си.
Продуктите на AquaSource, които са особено
полезни за запазването на балансирани нива на кръвната захар
са коензим Q10, който съдържа хром –
минералът, който се свързва с нивата на кръвната захар. Другият продукт е Супер Енергийна храна, който съдържа ечемик, уловен преди покълването, който бавно освобождава енергия.
Шон Луиз
Няма коментари:
Публикуване на коментар