събота, 31 май 2014 г.

МАКА ЕНЕРГИЯ ОТ AQUASOURCE!


     Мака Енергия е един удивителен продукт на AquaSource.
     Мака е част от семейство кръстоцветни, в което се включват: броколи, зеле, карфиол и репички. Някои хора го наричат "перуанския жен-шен". Тя съдържа впечатляващ набор хранителни вещества, което обяснява защо е била основна храна в Перу в продължение на векове, популярна както сред мъжете, така и сред жените. Ние сега го преоткриваме като хранителна добавка и съставка.
     Основната съставка на продукта е корен от мака. Тя се отглежда и се приема безопасно като добавка вече над 2600 години. Войните на инките я вземали преди битка, тъй като тя им давала сила и били готови за всякакви предизвикателства.
     Всъщност мака е богат на хранителни вещества зеленчук.Вирее на до 4300 метра над морското равнище и именно поради екстремните условия задържа широка гама хранителни вещества.
     Съдържа високи нива на витамин B, C и E. Също така осигурява значителни количества калций, цинк, желязо, магнезий, фосфор и аминокиселини. Пълен е с протеини и фибри. Благодарение на витамините, минералите и аминокиселините, нашите тела функционират правилно. Въпреки, че си ги набавяме от храната, която ядем всеки ден, някои храни са по-богати на витамини и минерали от други. Всички тези предимства правят този удивителен корен от мака невероятен инструмент за балансиране на ежедневната ни храна.
     
     AquaSource създаде Мака Енергия, която комбинира съставки с адаптогенни свойства.
     Адаптогените се определят като "нов клас метаболитни регулатори (от естествен произход), които увеличават способността на организма да се адаптира към факторите на околната среда и да се избегнат увреждания от тези фактори." (Растителни адаптогени III. По-ранни и по-нови аспекти и концепции за начина им на действие от A. Panossian, G. Wikman и H. Wagner).

     Дамяна (Turnera diffusa) е билка, използвана още от времето на маите и днес се препоръчва за подобряване на сексуалното удовлетворение и мощ. През годините е използвана и за облекчаване на тревожност и безпокойство, както и за подобряване на храносмилането. Също така се твърди, че увеличава нивата на енергията в организма.

     Готу кола (Hydrocotyle asiatica) открита в Далечния изток, се използва в кухнята на Шри Ланка, но също така е и адаптоген. Известна е също така като "тоник за мозъка". В Индия се счита за най-духовната от всички билки и често се използва от йогите за подобряване на медитацията.
     Според фармакологични проучвания, един от резултатите от действието на готу кола е "балансиран ефект върху клетките и тъканите, участващи в процеса на лечение, по-специално съединителни тъкани. Един от нейните съставки, азиатикозид, действа за стимулиране възстановяването и укрепването на кожата, косата, ноктите и съединителната тъкан." (Kartnig, 1988).

     Корейски женшен (Panax ginseng), който също произхожда от Далечния изток, от години се използва в Китай, Корея и Япония заради адаптогенните си свойства, както и за подпомагане поддържането на жизненост и издръжливост.
     В момента се използва в азиатските страни за подобряване на общото здраве. Известно е, че корейския женшен има релаксиращ ефект върху мускулите в белите дробове.
     Според проучване, проведено през 2005 г и публикувано във вестник Psychopharmacology, "той може също така да подобри когнитивните функции по време на продължителни периоди на умствената дейност". В едно клинично проучване, включващо 30 здрави млади пълнолетни хора, изследователите установили, че тези, на които е даден женшен, са по-малко склонни да изпитват умствена умора по време на тест (в сравнение с тези, получавали плацебо).

     Нашата уникална комбинация включва също мед от манука като естествен консервант, както и основа от мед и глицерин. За вкус е добавена нотка от аромат на касис.

     Откакто света откри мака, непрекъснато се провеждат изследвания за нейните ползи, включително проучвания от учени от Австралия, САЩ и Италия.
     Мака мака или корен от мака (Lepidium meyenii), предпочитан толкова много от инките заради полезните му свойства, сега се счита за суперхрана, повишаваща усещането за енергия и издръжливост. Освен твърденията, че помага за повишаване на сексуалното желание, мака също има репутация за поддържане на оптимална жизненост и издръжливост, което я прави особено популярна сред спортистите.
     "AquaSource Мака Енергия, приемана два или три пъти на ден има потенциала да ви вдигне на по-високо ниво. Като Тантра фасилитатор последните две десетилетия работя със сексуалността, с групи за даване на сила и мощ на жените, както и с различни родилки. Мога честно да кажа, че този продукт придава естествена и трайна жажда за живот и аз ще го препоръчвам на моите клиенти." Натали Дорчестър, независим дистрибутор на AquaSource.
     Знаете ли, че:
Древните перуанци са използвали мака като разплащателно средство.
Шаманите от Андите вярват, че яденето на мака насърчава духовете да слязат на земята и да се преродят.
     Вземайте една до три чаени лъжички от 5 ml Мака Енергия на AquaSource. Можете да разбъркате в малко количество плодов сок или вода, или да се използва като подсладител на горещи напитки, например какао. Този продукт е подходящ само за пълнолетни лица.


Няма коментари:

Публикуване на коментар