вторник, 4 март 2014 г.

СОЛ ЗА ЕНЕРГИЯ И ЖИВОТ


Последствията от трапезната сол
     Поради неестествената и инертна структура на трапезната сол, организмът се стреми да я изхвърли. В резултат на това се получава киселинен оток или с други думи – натрупване на излишни течности в тъканите. Организмът използва 23 пъти клетъчната си течност, за да изхвърли само 1 грам натриев хлорид. Когато не може да се справи с излишното количество натриев хлорид, той се опитва да капсулова тези неестествени и киселинни елементи далеч от жизненоважните органи под формата на пикочна киселина и целулит. Пикочната киселина се свързва с още натриев хлорид, след което кристализира. В последствие тези кристали се натрупват около костите и ставите. Обикновено това е основната причина за появата на ревматизъм, артрит, подагра и камъни в жлъчката или бъбреците. Тези натрупвания след време започват да тровят организма, тъй като те не могат да бъдат изхвърлени.
Солен разтвор
(Sole – So–Lay): Основа на живота
     Животът е започнал в океана. Този разтвор на сол и вода, известен като „Соле“, съдържа основните елементи и енергията, необходими за създаването на живота. Амниотичната течност в женската утроба, в която се развива фетуса, е еднопроцентов солен разтвор (1 част сол към 100 части вода). Древните келти вярвали, че душата идва от океана и е създадена в Соле, откъдето са направили директната връзка между Соле и душа (на английски – Sole и soul).
     Хималайската кристална сол е създадена преди 250 милиона години чрез огромни геоложки сили, разразили се в Хималаите. Всички естествено съществуващи 84 минерала и микроелемента са налични в съвършената й биохимична структура, което позволява лесното им усвояване от клетките, както и запазването на първоначалното въздействие на честотите и вибрациите, съхранявайки цялата енергия.
     Други каменни соли не притежават тази древна и
първична кристална структура, поради което не могат да обединят елементите в структурата си, нито пък да ги доставят до клетките на организма. Кристалът е събрал и йонизирал тези ценни минерали и микроелементи в следствие на огромното геоложко напрежение. Йонизирането на минералите и микроелементите е необходимо, за да преминат през клетъчната стена. Ако 
минералите не се абсорбират от клетъчната стена, то тогава те стават безполезни. Следователно, хималайската кристална сол в натуралното си органично и йонно състояние, заедно с естествената симбиоза на всички съдържащи се в нея елементи, е изключително точно балансирана и бионалична.
     „Кристал” произхожда от гръцката дума „Кристос”
или „Христос”, означаваща „миропомазан”. Думата
„Кристос” идва още от преди Христа и в оригиналната
си форма е означавала „осъзнаване”. „Миропомазаният”,
или Христос, бил иницииран от метафизичните закони на Космоса до степен на пълно осъзнаване (на английски
Christ-All) и от там кристал (на английски Crystal).
Силата на водата
     Водата притежава определена честота, енергия и
следователно информация, която може да ни бъде предадена. Когато две хармонични честоти притежават
резонансен ефект, тогава те създават ред в структурата на молекулите, което от своя страна води до лечебен ефект. Кварцовите кристали резонират с Вселената, при което се създава резонансен ефект във водата. Ако водата има дисонанс (когато две честоти не са в хармония), тя създава хаос и може да въздейства разрушително. Човешкият организъм е чувствителен към хармоничния резонанс. Заредената с енергия резонансна вода може да има силен лечебен ефект и да подпомогне тялото да се излекува само.
     Клетките остаряват много по-бързо и когато се
обезводнят загиват, поради което е жизнено важно да се приема достатъчно количество вода. Изберете вода, която има по-малко минерали или добавки, за да може да се усвоява и да изчиства организма от токсините. Кафето, чаят, алкохолните и газирани напитки не могат да поглъщат токсините, поради което са безполезни. Животът зависи от резонансната вода като носител на енергия и информация. Затова пийте поне по два литра дневно.
Основните елементи на живота
     Основните съставни части на човешкото тяло са водата и солта. С изключение на инертните газове, всички природни елементи от периодичната таблица могат да се открият в хималайската кристална сол. Следователно, натуралната кристална сол съдържа всички минерали и микроелементи, които се намират в човешкото тяло. Въпреки че солта не съдържа витамини и протеини, в комбинация с водата, кристалната сол и светлината създават сложни и геометрично структурирани верижни връзки, които са химически идентични с тези на витамините и протеините. Именно това прави соления разтвор толкова мощен животворец.
Структурата на солта
     Солта има кубична кристална структура, изградена от светлинни кванти или фотони, които са чиста светлинна енергия. Когато слънцето изсушило първоначално създадените океани преди 250 милиона години, светлинната енергия се заключила в кристалната мрежа и се консервирала. С разтварянето на кристалната сол във вода, кубичната структура се разпада и съхранената в солта енергия се освобождава. Йонизирането на минералите ги прави подходящи за усвояване. Кристалната сол съдържа също и всички енергийни честоти, необходими на организма от биофизична гледна точка, които могат да балансират даден енергиен дефицит, дори и без липсващата честота и информацията, която носи.
Хималайска кристална сол – Бялото злато на
света – сол за енергия и живот
·       С най-богатото съдържание в света на основните 84 минерала, от които организма се нуждае.
·       Употребява се за подмладяващи вани, при кожни проблеми, терапии чрез пиене и за готвене.
·       Чиста, незамърсена и без добавки.
·       Хималайската кристална сол е средство за съхранение на слънчевата енергия и йонизираните минерали – готови да бъдат освободени чрез добавяне на вода.
·       Изкопана и измита на ръка и изсушена на слънце. 100% чиста хималайска кристална сол.
Солта – лечител
     Алхимиците смятат солта за петия елемент, тъй
като качествата й единствено приличат на земните. С индустриализацията прекъснахме връзката си с природата и изгубихме контакта с вибрационните ефекти на океана. Завръщането към холистичните методи е едно приветствано връщане към естественото състояние и необходимите за възстановяването честоти. Натуралната кристална сол има много лечебни ефекти и може да бъде използвана за поддържане на кожата, за инхалации, за възстановяване баланса на негативните и позитивните йони, за неутрализиране на електронния смог и множество други индикатори.
     Хората, страдащи от високо кръвно налягане, неизбежно се опитват да избягват обикновената трапезна сол, но кристалната сол доказано понижава кръвното налягане до 15 минути. Соленият разтвор не е лекарство за високо кръвно налягане, а по-скоро има способността да го регулира. Проучвания, проведени в САЩ, сочат, че хората със слаба концентрация на кристална сол в организма си са четири пъти по-склонни към сърдечни заболявания.
     Соленият разтвор подпомага изхвърлянето на тежките метали (живак, олово, арсен и калциране), като ги разгражда на молекулярно ниво. За да може организмът да се освобождава от токсините, високата киселинност и другите отпадни вещества, те първо трябва да бъдат метаболизирани, а соленият разтвор е найполезен точно за това.
Ползите от приемането на Соле
·       Соле осигурява на организма естествена енергия, съхранена в кристалите, която организмът може да задържи до 24 часа.
·       Соле може да неутрализира дисбалансираното pH, което е причина за различни симптоми като умора, отпадналост и проблеми с кръвообращението.
·       Соле може да подпомогне разтварянето и отстраняването на натрупани токсини и замърсявания, които водят до различни ревматоидни болки и калциране на органи и мускули.
·       Соле може да подпомогне неутрализирането на пристрастявания.
·       Соле подпомага пречистването на организма, което води до по-здрава и красива кожа.
Жизнена напитка „Солен разтвор”
     За да бъде ефикасно приемането на соления разтвор,
той трябва да се приема ежедневно по една чаена лъжичка. И тъй като организмът се лекува ритмично, то редовното му приемане е препоръчително. Избягвайте преработената сол. Използвайте хималайската кристална сол за подправяне на храната си. От биохимична гледна точна, стомахът и червата се стимулират за минути, което от своя страна стимулира храносмилането и обмяната на веществата.
Приготвяне на Соле
     Поставете няколко камъка от хималайската кристална сол в кана и добавете качествена изворна вода, докато каната се напълни. След приблизително 24 часа вижте дали солта се е разтворила напълно. Ако е така, добавете още няколко камъка. Когато водата повече не може да разтваря солта, каменните кристали ще останат неразтворени на дъното. На този етап разтворът става наситен на 26% и е готов за консумация. Изсипете една чаена лъжичка от 26%-тния разтвор в чаша изворна вода и вземайте всяка сутрин преди закуска. За да поддържате наситен разтвора в каната
добавяйте вода и сол.
Други приложения
     Освен като животворна напитка, употребата на
26%-тен солен разтвор има различни приложения:
Промиване на синусите
     Използвайте 1% солен разтвор като разтворите една чаена лъжичка от 26%-тен разтвор в чаша (около 250 мл) хладка вода. Тази концентрация се равнява на физиологичния разтвор и пречиства, без да дразни като морската вода и химичните течности. Ще ви е необходимо и Нети (уред за промиване на носа).
·       Наведете главата си над мивката и вкарайте в едната си ноздра чучура на Нети (уреда за промиване на носа). Дръжте устата си затворена.
·       Наклонете главата си леко напред и настрани.
·       Разтворът ще потече през ноздрата нагоре към синусите и ще излезе през другата ноздра. Повторете тази процедура и от другата ноздра.
Този 1%-тен разтвор е отличен и за гаргара при поява на инфекции на мукозните мембрани на носа, устата и гърлото. Също така е полезен и за промивки на устата за борба с язви в устата, възпаления на венците и за избелване на зъбите.
Инхалация със Соле:
·       Напълнете широк съд (тенджера или дълбок тиган) с 2 литра вода и дишайте докато тя се изпарява.
·       Добавете 20 г хималайска кристална сол и бъркайте докато се разтвори.
·       Покрийте главата си с голяма кърпа, докато я държите над съда на разстояние достатъчно да не се изгорите.
·       Дишайте дълбоко около 10 до 15 минути.
·       За около 30 минути респираторната система обгражда замърсителите със слуз, след което ги изхвърля чрез кашляне.
·       Повтаряйте процедурата няколко пъти дневно, колкото е необходимо.
Измиване на очи
·       Грижливо почистете грима си.
·       Сипете 1% от соления разтвор (1 чаена лъжичка от 26% разтвор в 250 мл вода) в съд за промиване на очи, наведете се напред, като държите съда до долния клепач, за да не се излее течността настрани.
·       Внимателно повдигнете главата си нагоре и назад, докато измивате с разтвора окото си, като многократно го отваряте и затваряте, за да може соления разтвор да насити окото.
·       При отваряне въртете очите си в продължение на няколко минути.
Процедури за вана и разкрасяване
     За разлика от обикновените вани, където влагата се отнема от кожата, ваната със солен разтвор дава възможност на солта да се натрупа в горния слой на кожата, като по този начин я запазва хидратирана. Алкалният характер на ваната със Соле оставя чувството за мекота и копринена гладкост. Тридесет минутна вана със Соле има същия пречистващ ефект както тридневно гладуване!
·       Сипете 400 г хималайска кристална сол във ваната и добавете толкова вода, колкото да я покриете. Солта ще се разтвори през следващия половин час.
·       Напълнете ваната с вода с телесна температура (около 37ºC). Това е важно, тъй като тялото няма да губи енергия за поддържане на необходимата температура. Ваната ще поддържа тази температура през цялото време, поради резонанса на солта.
·       Останете във ваната около половин час и след това само попийте тялото си без да го бършете. Отпуснете се и релаксирайте още около половин час.
·       Не слагайте никакви сапуни или добавки във ваната със Соле.
·       Ако почувствате напрежение по време на взимането на вана, тъй като това е предизвикателство за кръвообращението, можете да потопите само краката си в Соле.
     Можете да направите почистваща маска като смесите фината сол със зехтин (маслинено олио) или друго натурално олио. Нежно масажирайте сместа върху кожата. Отлично средство за детоксикация. Търкането има почистващ ефект и прави кожата чиста, стегната и хидратирана.


Благодарим на д-р Барбара Хендел, автор на „Книга за солта и водата”, за част от предоставените текстове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар