неделя, 22 септември 2013 г.

ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ – ЕСТЕСТВЕНИЯ ВЪЗОБНОВЯЕМ ИЗТОЧНИК НА ЕНЕРГИЯ



      Колкото повече човек научава за здравето, физиката и храненето, толкова повече разбира, че става въпрос за енергия. Това би трябвало да е очевидно, но това, което може би и не осъзнаваме е колко важна е енергията за отношенията, психическото и менталното здраве, в допълнение към цялостния успех в живота.
     Всяко нещо в живота ни се определя от енергията, не само от това дали я имаме или пък не, но и от вида й, от къде идва и от какъв характер е тя.
     В определен момент повечето хора осъзнаваме значението на енергията в нашия живот, от там идват и по-високите продажби на „енергийни напитки“. Обаче, ако извличаме енергия от захар или изкуствени стимуланти, то това е като вземането на пари на заем – бързо и лесно решение за момента с последствия, които ни карат да се чувстваме по-зле в дългосрочен аспект.
     По-добрият начин да извлечем енергия е от храната. Тогава тя е естествена и без последствия, а само с ползи под формата на по-добро здраве.
     Продукта Зелена Енергияна AquaSource е разработен специално да ни снабди с изобилие от естествена, вътрешна енергия и то само чрез предоставяне на изключително полезни храни, не само в лесноусвояема за организма форма, но и в която съставките работят в синергия, за да сме сигурни, че крайният резултат е по-добър от сбора на ефектите от всяка една по отделно.
     В основата на Зелена Енергия са синьо-зелените водорасли Афанизоменон флос-акве- AFA. Достатъчно е да кажем, че за нея често се казва, че е източника на живот на Земята – водораслите са превръщали азота и въглеродния диоксид в кислород и са създали атмосфера, която да поддържа живота такъв, какъвто го познаваме днес. Датират от преди милиони години и са в самата основа на хранителната верига; съдържат изобилие от минерали, аминокиселини, желязо и протеин.
     Често се спори дали AFA или Спирулина е по-добра. Открихме, че в много отношения AFA е по-полезна от Спирулина, тъй като синьо-зелените водорасли са напълно естествен продукт, а и имат малко по-добър хранителен профил. Въпреки това, не може да се отрече, че Спирулина има някои ползи, които липсват при AFA и поради тази причина добавихме Спирулина в нашата Зелена Енергия. Основният недостатък на Спирулина обикновено е това, че тя се произвежда с търговска цел и може да съдържа минимални количества нитрати, нитрити и амоняк. Въпреки това, съществува едно изключение – Спирулина, растяща в най-големите дълбини на Океана в Хавай – именно от там ние вземаме тази суровина. Спирулина има подобен хранителен профил като AFA, не толкова богата на минерали, но пък с по-голямо съдържание на протеин и малко по-лесно смилаема.
     Третата синергична съставка в Зелена Енергия е органичната Алфалфа (люцерна), която е изключително богат източник на протеин, а освен това изобилства и от витамините А, B6, B12, C, D, E и K. Също така е богата и на минерали като магнезий, калций, желязо, фосфор и натрий – всички в лесна за усвояване форма. Органичната Алфалфа е естествен източник на флуорид, фибри, антиоксиданти (като хлорофил) и фитонутриенти (като октакозанол, каротеноиди и сапонини). Смята се, че съдържа над 300 хранителни вещества и фитонутриенти. Органичната люцерна първоначално е открита от арабите, които я нарекли Алфалфа, което означава „баща на всичките храни“!
     Зелена Енергия съдържа три суперхрани и то в идеалното съотношение, за да работят в синергия една с друга, но и с нашия организъм. Когато чуем фразата „зелена енергия“, обикновено я свързваме с възобновяеми енергийни източници. Продуктът Зелена Енергия на AquaSource представлява нещо подобно за човешкото тяло. За разлика от изкуствените източници на енергия – от стимулантите до захарта, които често биват използвани и предизвикват временен приток на енергия, последван от голямо понижение на нивата на енергията – Зелена Енергия е възобновяем източник в дългосрочен аспект. Тя осигурява естествена енергия от чудесни нутриенти и допринася за дългосрочно добро общо здраве, бързо осигурява моментна енергия, но също така в дългосрочен план натрупва в организма натурална енергия.
     „Най-ценното в AFA (синьо-зелените водорасли) е не само концентрацията на хранителни вещества, но и ефектът й върху нервната система, хипофизата, епифизата и хипоталамуса. Хора, приемали AFA докладват за общо подобряване на умствената дейност, мисловния процес, краткосрочната и дългосрочна памет, разрешаване на проблеми, креативност, запомняне на сънища след събуждане, чувство за благополучие и насоченост на мисълта.“ Д-р Гейбриел Казънс, автор на книгата „Тяло, ум, дух“ (Body, Mind, Spirit), април 1995 г.
     „Колониите с AFA показват интелигентност чрез комуникация между клетките с невропептидите; учат се и се адаптират към промените в околната среда“ (Barry, W. T, 1977 г.). „Всяка друга форма на живот се е моделирала след известен аспект по водораслите. Изобилието им на невропептидни прекурсори допринася за способността на мозъка да обработва информация и да постига чувство на благополучие и фокусираност на ума.“
     „Малък протеин, наречен субстанция Р, е мощен невротрансмитер. Той се състои от аргинин, лизин и пролин, всеки от които се съдържа в AFA. Невероятният ефект от веществото Р е, че той увеличава способността за учене и повишава чувството ни за благосъстояние. Той прави това като стимулира мозъчните клетки да развиват повече дендритни шипчета на мозъчните клетки, които достигат и комуникират с други мозъчни клетки.“ Водораслите на помощ, Карл Дж. Ейбрамс.

Няма коментари:

Публикуване на коментар